Dit is mijn verhaal

Het ontdekken van mijn Inner Power

De reis naar mijn Inner Power begon voor mezelf al op jonge leeftijd. Ik was 12 jaar jong toen ik een heftig ongeluk kreeg met alle gevolgen van dien. Ik reed op de fiets en werd aangereden door een auto. Het zorgde ervoor dat ik naar mijn lijf leerde luisteren. Waar leeftijdsgenootjes toen vooral met de ‘buitenkant’ bezig waren, was ik vooral met mijn eigen ‘binnenkant’ bezig. Nu kan ik zeggen dat dit voor mij een keerpunt in mijn leven is geweest.

Mijn eerste baan

Ik heb vele momenten op mijn pad gehad waarbij ik als vanzelf de weg naar binnen maakte om daar mijn antwoorden te vinden. Eén ervan is mijn eerste baan. Bij de sollicitatie zag ik mezelf er eerlijk gezegd niet werken, maar bij een schaarste aan banen ben ik er toch begonnen. Na drie dagen wist ik dat ik het werk niet leuk vond, de collega’s niet en het bedrijf niet. Dit is voor mij wel een les geweest.

Het gevolg van een exitgesprek

De stap naar het ondernemerschap was het gevolg van een kennismaking met de toenmalige ziekenhuisdirecteur, dat eerder op een exitgesprek leek. Ik heb besloten om zelf te bepalen hoe ik mijn pad zou vervolgen en van alle opties die voor mij lagen, voelde het ondernemerschap de enige juiste. Zelfs in een tijd van crisis en een eigen huis met hypotheek. 

Mijn reis als ondernemer

Tien jaar geleden besloot ik, als dochter uit een ondernemersfamilie, om mijn hart te volgen en van een loondienstfunctie de stap te nemen naar het ondernemerschap. Naast mijn opdrachten bleef ik steeds op zoek naar nieuwe concepten en samenwerkingen. Zo had ik onder andere een start up in de muziekindustrie. Na enkele jaren werd mij plotseling duidelijk dat die (oude) wereld niet meer bij mij past en ben eruit gestapt. Ook al had ik er veel tijd en energie in gestopt. Andere concepten die volgden, kwamen niet van de grond. Het voelde nog niet kloppend. En daarbij had ik het gevoel dat er méér was, maar wat was dat dan?

De sleutel voor mijn transformatie

Mijn zielsportret gaf mij de sleutel. Door mijn hart te verbinden met mijn ziel vielen alle puzzelstukjes van het ondernemen en mijn persoonlijke ontwikkeling samen. Voor mij werd toen duidelijk hoe ik mijn business kon transformeren en mijn volledige potentieel kon gaan benutten. Dit geeft mij rust in het ondernemen en ervaar de vanzelfsprekendheid in het ondernemen. Ik kan je zeggen, dit bevalt mij heel goed en zou niets anders meer willen.

Van hoofd naar hart naar Ziel

De reis van mijn hoofd naar mijn hart, dat zowel een bewust als onbewust proces was, duurde bijna 9,5 jaar. Ik ben begonnen door mijn hart te volgen en het ondernemerspad op gegaan. NLP trainingen waren mijn eerste echte trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit smaakte naar meer en in die jaren heb ik op allerlei vlakken aan mezelf gewerkt tot en met een cursus Sjamaan. En toen kwam het moment dat mijn hart met mijn Ziel werd verbonden, deze reis duurde slechts een paar maanden.