Boem, daar lag ik dan op straat na een flinke klap tegen een auto… 

De impact van deze enorme klap was groot. Groter dan ik toen voorzag… Deze levens-veranderende ervaring heeft voor mij de weg naar binnen versneld. 

Het ontdekken van mijn eigen Inner Power

De reis naar mijn Inner Power begon voor mij al op jonge leeftijd. Ik was 12 jaar jong toen ik een heftig ongeluk kreeg. Boem, daar lag ik dan op straat na een flinke klap tegen een auto. Mijn broertje en zusje zagen het voor hun ogen gebeuren. En ik moest verder leven met een lijf en gezicht vol lettekens.

Vanaf deze tijd leerde ik te luisteren naar mijn lijf. Waar mijn leeftijdsgenootjes
– pubers op dat moment – vooral bezig met hun ‘buitenkant’, was ik vooral naar binnen gekeerd om te voelen wat daar gebeurde. 
Dit is letterlijk een keerpunt in mijn leven is geweest. Het moment dat mijn eigen talenten en gaven onbewust werden ingezet.

Mijn eerste baan

Ik heb vele momenten op mijn pad gehad waarbij ik als vanzelf de weg naar binnen maakte om daar mijn antwoorden te vinden.

Eén ervan is mijn allereerste baan. Bij mijn sollicitatie zag ik mezelf er eerlijk gezegd niet werken. Bij een schaarste aan banen ben ik toch voor die baan gegaan.

Na drie dagen wist ik dat ik het werk niet leuk vond, de collega’s niet en het bedrijf niet. Dit is voor mij wel een les geweest om mijn primaire signalen te volgen.

Impact onverwachts exitgesprek

 Aan mijn stap richting het ondernemerschap ligt een bijzonder verhaal vooraf…
In het ziekenhuis waar ik destijds werkzaam was als hoofd communicatie
had ik aan het begin van 2011 een kennismaking met de nieuwe directeur.
Dit gesprek voelde voor mij eerder aan als een exitgesprek.
Hij was namelijk op zoek naar een zwaargewicht.

Met mijn 30 jaar jong – op dat moment – had ik geen 20 jaar werkervaring.
Ik heb toen besloten om zelf te bepalen hoe mijn pad zich zou vervolgen.
Zodoende ben ik een coachingstraject ingestapt.
Van alle opties die hieruit rolden, voelde het ondernemerschap als de enige juiste.
Mijn lichaam vertelde mij dat met signalen.
Zelfs in een tijd van crisis en een eigen huis met hypotheek heb ik
de stap gewaagd naar het ondernemerschap.

Ik ben op mijn gevoel gaan varen, die wees mij toen al de weg.

Mijn reis als ondernemer

In 2011 besloot ik, als dochter uit een ondernemersfamilie, om mijn hart te volgen en van een loondienstfunctie de stap te nemen naar het ondernemerschap. Naast freelance opdrachten bleef ik steeds op zoek naar nieuwe concepten en samenwerkingen.

Zo had ik onder andere een start up in de muziekindustrie met een geweldige naam: Globaltainment. Hier heb ik tijd, geld en heel veel energie in gestoken.

Na enkele jaren werd mij plotseling duidelijk dat die (oude) wereld niet bij mij past. Met dit inzicht ben ik er vervolgens eruit gestapt. Ondanks alle tijd en energie die ik erin had gestoken.

Andere concepten die volgden, kwamen niet van de grond. Het voelde nog niet kloppend. En daarbij had ik het gevoel dat er méér was, maar wat was dat dan?

Van hoofd naar hart naar Ziel

De reis van mijn hoofd naar mijn hart is zowel een bewust als onbewust proces geweest. De stap naar het ondernemerschap ging hand in hand met verder persoonlijke ontwikkeling. En hij blijft voortduren.

Ik ben begonnen met NLP trainingen. Dit smaakte naar meer en in die jaren
heb ik op allerlei vlakken aan mezelf gewerkt, van ademsessies tot en met een cursus Sjamaan.

Steeds ben ik een stap dieper in meezelf gegaan en heb ik verdere inzicht gekregen. Ik ben mij bewuster geworden van wat ik onbewust al deed of wist. Het is zo verrijkend om mijn eigen blauwdruk te kennen en om te zien waardoor ik van nature wordt geleid!

Wat als iedereen zich bewust is van zijn of haar Inner Power? Bewust zijn van je eigen blauwdruk is zo verhelderend en fijn om te weten waardoor je (onbewust) wordt geleid. 

Ben je ook nieuwsgierig naar jouw vorm van Natuurlijk Leiderschap? 

De verhuizing die mijn leven op z’n kop zette

Begin 2022 ben ik met mijn gezin verhuisd van Hoorn (NH) naar zuidwest Drenthe. Mijn man en ik voelden dat we meer in verbinding met de natuur wilden staan en wilden wonen met meer rust en ruimte om ons heen.

Deze verhuizing had nogal wat impact, het gooide mijn leven helemaal op z’n kop. Ik werd opnieuw uitgedaagd om te kijken naar de invulling van mijn eigen leven.

Allereerst mocht ik een paar stapjes terug doen. Het was ook een proces van heel veel loslaten. Ons huis, onze bekende woonomgeving, mijn familie die in de buurt woonde, ons netwerk en de vaste oppas voor onze zoon die toen 4 jaar was.

Ik was echt een poosje uit flow. Totdat ik kennismaakte met oude wijsheden, ingegeven door de nieuwe oppas van onze zoon. Ik merkte het aan alles: Hier gaat mijn hart veel sneller van kloppen! Ik krijg er heel veel energie van én zie de enorme potentie ervan.

Puzzelstukjes vielen op hun plek. Mijn weg naar binnen, de verbinding met de natuur en dit nu letterlijk rijkelijk om ons is, de oude wijsheden die zo treffend kunnen laten zien wie je in essentie bent. 

Manifestatie

Ik zat middenin mijn deep-dive in de Tzolkin, de oude Maya wijsheden. Van alles  las ik was ik aan het ontdekken. Dit gaf mij zoveel vervullen en kreeg er veel energie van.  

En toen gebeurde er iets bijzonders!

In de nacht na de winterzonnewende van 21 december 2022 kreeg ik een manifestatie door mij heen om een toolkit te gaan ontwikkelen, gebaseerd op de oude wijsheden. 

Dit mag opnieuw de wereld in, maar dan in een makkelijk, praktisch en eigentijds jasje. Het mag velen de handvatten gaan bieden en inzichten geven hoe je van binnen wordt geleid. Wat je ware natuur is en daar bewust van worden. 

Tot slot nog enkele weetjes over mij

Waar woon je?
Ik woon met mijn man en onze zoon van 5 in het zuidenoosten van Friesland, vlakbij Drenthe en Overijssel.

Wat is je ideale vakantie?
Sinds 2 jaar hebben wij een camper waarmee we graag op pad gaan. Heerlijk om zoveel vrijheid te ervaren!

Heel eerlijk heb ik niet een vorm van ideale vakantie. Inmiddels heb ik al vele mooie reizen gehad en daarmee vele avonturen beleefd. Onder andere door Nieuw Zeeland, Tanzania, Bali, Chili, Scandinavië. Van rondtrekken met een backpack, een klein camperbusje, primitief in Afrika tot een stedentrip. 

De natuur spreekt mij heel erg aan, niet vast hoeven zitten op 1 plek, nieuwe dingen ontdekken en mensen ontmoeten. Dit zijn allemaal elementen die mij in een reis of vakantie aantrekken.

Wat hebben de reizen jou gebracht?
De verschillende reizen die ik heb gemaakt, hebben ervoor gezorgd dat ik steeds meer ben gaan vertrouwen op mijn gevoel. Het kiezen van bijvoorbeeld minder bekende paadjes – die niet in de Lonely Planet stonden – leidden mij juist tot de mooiste plekken. Daarom roep ik nu dat ik graag van het padje af ga en moedig anderen aan om dat ook te doen 🙂 Je wordt echt beloond! 

 

 

Waar heb je spijt van?
Mijn afstudeeropdracht heb ik in de Orlando (Florida) gedaan. Ik wilde graag naar een concert van de Backstreet Boys maar vond het ticket lange tijd te duur. Totdat ik mij een paar dagen voor het concert realiseerde dat ik die kans niet snel nog een keer zou krijgen. Helaas waren de tickets toen uitverkocht. Dit was een mooi leermoment én sindsdien vraag ik mijzelf af of ik ergens spijt van krijg als ik het niet doe.

Waar herken je mijn Natuurlijke Leiderschap aan? 
In mij schuilt een oervertrouwen in het leven. Vooral in moeilijke situaties heeft mij dat houvast gegeven dat het allemaal weer goed komt.

Ik zit vol nieuwe ideeën en heb ik ook creatiekracht waarmee ik de toolkit heb ontwikkeld én zelf heb vormgegeven.

Overal zie ik waar dingen beter en mooier kunnen worden gemaakt. Ook wel eens vermoeiend hoor 😉 

Ik ben een bruggenbouwer tussen het spirituele en het zakelijke. Ook voel ik een bruggenbouwer tussen de Nieuwe en de Oude Wereld.

Zijn er ook valkuilen te bekennen?
Zeker! Ik krijg echt overal ideeën van, zeker als ik social media open. Mijn hoofd begint dan over te lopen met allemaal ideeën en nieuwe verbindingen die ik zie. Vervolgens weet ik niet goed wat te doen en vooral ook waar te beginnen.